Turizmus Kft.

alapítva 1992-ben

Turizmus Kft.

A Turizmus Idegenforgalmi Kiadói Propaganda és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhelye: 1074 Budapest, Munkás u 9., cégjegyzékszáma: 01-09-262276) 1993-ban jegyezte be a Cégbíróság.

Ez a dátum azonban csak egy kései állomás annak a szerkesztőségnek a történetében, amelyik 1980-tól kezdve gondozta a Turizmus (korábban Idegenforgalom) című szakmai magazint.

A 80-as évek szállodai majd utazási irodai boomját, később a rendszerváltásnak köszönhető privatizációs hullámot és általában a magyar turizmus ágazat örvendetes fejlődését több mint 30 éve követő szerkesztőség 20 éve dolgozik önálló jogi személyként.

Az immáron tehát kiadóvállalatként működő szerkesztőség az egyetlen olyan vállalkozás Magyarországon, amelyik kifejezetten a turizmus ágazatnak szenteli tevékenységét.

A Turizmus Kft. az elmúlt két évtizedben az egyetlen, havi, szakmai magazin kiadójából komplex szolgáltatást nyújtó vállalkozássá fejlődött. Ma már a kiadói tevékenység három fő területre terjed ki:

  • turisztikai szakmai kommunikáció (Turizmus.com – havi szakmai magazin, turizmus.com – szakmai portál, Turizmus.com Bulletin – napi szakmai hírlevél, TOP 50 – a turizmusban legbefolyásosabb személyiségeket bemutató kiadvány),
  • corporate turisztikai kommunikáció (Business Traveller Hungary – szakmai magazin, businesstraveller.hu – szakmai portál, Business Traveller Hírlevél – heti corporate utazási hírlevél, Budapest MICE Guide – konferencia és incentive helyszínek és szervezők katalógusa)
  • vendéglátás szakmai kommunikáció (Vendéglátás Magazin – havi szakmai magazin, vendeglatasmagazin.hu – szakmai portál, Vendéglátás Magazin Hírlevél – heti szakmai hírlevél)

A kiadó a fentieken kívül szakmai rendezvények szervezésével (a Turizmus Ágazat Évadnyitó Díjátadó Gálája – az Utazás Kiállítás turisztikai szakmai konferenciája, MICE Business Day – nemzetközi BtoB workshop, Vendéglátás Akadémia – országos edukációs road show vendéglátóipari szakembereknek, Business Excellence – corporate piaci díjátadó gála,  stb.) is foglalkozik.

A Trend FM hullámhosszán az egyetlen, a turizmus ágazat üzleti kérdéseivel foglalkozó, heti műsor szerkesztése is a Turizmus Kft-hez kötődik.

Mindezeken túl a Turizmus Kft. számos nemzeti turisztikai hivatalnak, valamint hazai és külföldi turisztikai szolgáltatónak nyújt pr / kommunikációs tevékenységet.

Ha megpróbáljuk egyetlen mondatban megfogalmazni a cég tevékenységét, akkor talán azt mondhatjuk, hogy a Turizmus Kft. a turizmus ágazat központi hírforrása.