Turizmus Kft.

alapítva 1992-ben

Turizmus Kft.

A Turizmus Idegenforgalmi Kiadói Propaganda és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhelye: 1074 Budapest, Munkás u 9., cégjegyzékszáma: 01-09-262276) 1993-ban jegyezte be a Cégbíróság.

Ez a dátum azonban csak egy kései állomás annak a szerkesztőségnek a történetében, amelyik 1980-tól kezdve gondozta a Turizmus (korábban Idegenforgalom) című szakmai magazint.

A 80-as évek szállodai majd utazási irodai boomját, később a rendszerváltásnak köszönhető privatizációs hullámot és általában a magyar turizmus ágazat örvendetes fejlődését több mint 30 éve követő szerkesztőség 20 éve dolgozik önálló jogi személyként.

Az immáron tehát kiadóvállalatként működő szerkesztőség az egyetlen olyan vállalkozás Magyarországon, amelyik kifejezetten a turizmus ágazatnak szenteli tevékenységét.

A Turizmus Kft. az elmúlt két évtizedben az egyetlen, havi, szakmai magazin kiadójából komplex szolgáltatást nyújtó vállalkozássá fejlődött. Ma már a kiadói tevékenység három fő területre terjed ki:

  • turisztikai szakmai kommunikáció (Turizmus Panoráma – havi magazin, turizmus.com – szakmai portál, Turizmus Panoráma Bulletin – napi szakmai hírlevél, TOP 50 – a turizmusban legbefolyásosabb személyiségeket bemutató kiadvány),
  • corporate turisztikai kommunikáció (Business Traveller Hungary – szakmai magazin, businesstraveller.hu – szakmai portál, Business Traveller Hírlevél – heti corporate utazási hírlevél, Nyakkendőtől Borravalóig – üzleti etikai kézikönyv külföldön tárgyalóknak)
  • bel- és külföldi vendégeket szolgáló kommunikáció (Official Budapest City Map – negyedévente megjelenő budapesti turista térkép, budapestpanorama.com – angol és magyar nyelvű fővárosi online programajánló)

A kiadó a fentieken kívül szakmai rendezvények szervezésével (a Turizmus Ágazat Évadnyitó Díjátadó Gálája, az Utazás Kiállítás turisztikai szakmai konferenciája, Business Excellence corporate piaci díjátadó gála, a Polgári Repülés Világnapjának ünnepi fogadása stb.) is foglalkozik.

A Gazdasági Rádió hullámhosszán az egyetlen, a turizmus ágazat üzleti kérdéseivel foglalkozó, heti műsor szerkesztése is a Turizmus Kft-hez kötődik.

Mindezeken túl a Turizmus Kft. számos nemzeti turisztikai hivatalnak, valamint hazai és külföldi turisztikai szolgáltatónak nyújt pr / kommunikációs tevékenységet.

Ha megpróbáljuk egyetlen mondatban megfogalmazni a cég tevékenységét, akkor talán azt mondhatjuk, hogy a Turizmus Kft. a turizmus ágazat központi hírforrása.